دانلود رایگان ترجمه مقاله سناریوهای مختلف تولید برق در مصر (ساینس دایرکت – الزویر ۲۰۱۳)

 

 

این مقاله انگلیسی ISI در نشریه الزویر در ۹ صفحه در سال ۲۰۱۳ منتشر شده و ترجمه آن ۲۳ صفحه بوده و آماده دانلود رایگان می باشد.

 

دانلود رایگان مقاله انگلیسی (pdf) و ترجمه فارسی (pdf + word)
عنوان فارسی مقاله:

مدل تصمیم گیری فازی چند معیاری برای سناریوهای مختلف نسل قدرت الکتریکی در مصر

عنوان انگلیسی مقاله:

Fuzzy multi-criteria decision making model for different scenarios of electrical power generation in Egypt

دانلود رایگان مقاله انگلیسی
دانلود رایگان ترجمه با فرمت pdf
دانلود رایگان ترجمه با فرمت ورد

 

مشخصات مقاله انگلیسی و ترجمه فارسی
فرمت مقاله انگلیسی pdf
سال انتشار ۲۰۱۳
تعداد صفحات مقاله انگلیسی ۹ صفحه با فرمت pdf
نوع مقاله ISI
نوع نگارش مقاله پژوهشی (Research article)
نوع ارائه مقاله ژورنال
رشته های مرتبط با این مقاله مهندسی صنایع
گرایش های مرتبط با این مقاله برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها – بهینه سازی سیستم ها
چاپ شده در مجله (ژورنال)/کنفرانس مجله انفورماتیک مصر
کلمات کلیدی فازی – فرآیند شبکه تحلیلی – تابع گاوسی – تصمیم گیری
کلمات کلیدی انگلیسی Fuzzy – Analytic network process – Gaussian function – Decision-making
ارائه شده از دانشگاه مؤسسه مطالعات و تحقیقات آماری، قاهره، مصر
نمایه (index) Scopus – Master Journals – JCR – ISC MasterList
شناسه شاپا یا ISSN ۲۰۹۰-۴۷۵۴
شناسه دیجیتال – doi https://doi.org/10.1016/j.eij.2013.04.001
لینک سایت مرجع https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1110866513000200
رفرنس دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله
نشریه الزویر – Elsevier
تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش  ۲۳ صفحه با فونت ۱۴ B Nazanin
فرمت ترجمه مقاله pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
وضعیت ترجمه انجام شده و آماده دانلود رایگان
کیفیت ترجمه

مبتدی (مناسب برای درک مفهوم کلی مطلب) 

کد محصول F2369

 

بخشی از ترجمه

۲٫۳ روند سلسله مراتب تحلیلی (AHP)
رویکرد AHP در اوایل دهه ۱۹۷۰ در واکنش به برنامه ریزی احتمالی نظامی، تخصیص منابع کمیاب،و نیاز به مشارکت سیاسی در توافق های خلع سلاح توسعه یافت.[۱۲،۱۳]. تمام این مشکلات به شدت به اندازه گیری ومعاملات غیرمستقیم دریک فرایند چند معیاره بستگی دارد. AHP روشی ساختاری برای مطرح کردن نظرات ترجیحی ازسوی تصمیم گیرندگان است. این روندی روش شناسی است که به آسانی می تواند در فرمولاسیون های برنامه نویسی چند هدف با فرآیند راه حل تعاملی گنجانیده شود [۱۲-۱۴]. رویکرد AHP شامل تجزیه یک مشکل پیچیده و بدون ساختار دریک مجموعه از اجزای سازمان یافته در یک فرم سلسله مراتبی است[۱۴]. یکی از ویژگی های برجسته AHP، اندازه گیری تصمیم گیری های ذهنی تصمیم گیرندگان با تخصیص ارزش عددی بر اساس اهمیت نسبی از عوامل در نظر گرفته شده است. می توان نتیجه گرفت با مجوز دادن به قضاوت ها ،اولویت های کلی متغیرها را تعیین می کند.[۱۵]. فرآیند سلسله مراتب تحلیلی (AHP) بهترین جایگزین را با توجه به تعدادی از معیارهای متضاد از چندین نفر پیدا می کند. در AHP یک نفر سلسله مراتب یا شبکه ایجاد میکند برای نشان دادن یک تصمیم و ایجاد یک ماتریس شامل قضاوت مقایسه ای جفت عاقلانه برای عناصر مرتبط تحت یک عنصر والدین است. سلسله مراتب به گونه ای شکل گرفته است که آن را قادر می سازد از عناصر دریک سطح برای مقایسه فوری عناصر در سطح زیر تشکیل شده است. یک سلسله مراتب باید برای نشان دادن مشکل به اندازه کافی غنی باشد اما به اندازه کافی درمورد حساسیت انعکاسی ساده به نظر رسد. مقایسه جفت ها ضروری هستند. در ابتدا مقایسات زوجی بر مبنای جدول ترجیحات ایجاد می شود، و سپس اولویت ها را از آن ها می گیرد.جفت های مقایسه ای نقش یک موتور را برای تولید اندازه گیری نسبی دارند. سپس یک بردار اولویت نسبت به وزن نسبی این عناصرایجاد می کند.ازاین نمونه ماتریس یک نمونه برای هر یک ازعنصر والدین وجود دارد. همه بردارهای اولویت دارای وزن مناسب هستند و برای به دست آوردن اولویت های کلی برای جایگزین یک تصمیم خلاصه می شوند [۱۶].

۲٫۳٫۱ استاندارد AHP
Satty بر مبنای ریاضیاتی نشان داد که راه حل مخصوص اگنوکتور بهترین روش برای رتبه بندی اولویت ها ک ماتریس عاقلانه در AHP استاندارد [۱۴]. جدول ۱اولویت های استاندارد مورد استفاده توسط Saaty را ارایه می دهد[۱۷]. جدول ۲ اولویت های اصلاح شده که در حال حاضر در چندین مورد استفاده می شود را ارایه می-دهد [۱۸].

۲٫۳٫۲ مقدار AHP فازی (FAHP)
معمول ترین و البته شایع ترین روش در بین روش های مختلف FAHP روش تجزیه و تحلیل میزان پیشنهادی توسط چانگ است[۱۹]. اولین کار در AHP فازی مقایسه مقادیر فازی توصیف شده توسط تابع عضویت مثلثی است[۲۰]. چنگ و مون یک الگوریتم جدید برای ارزیابی سیستم های سلاح توسط تحلیل فرایند سلسله مراتب (AHP) براساس مقیاس فازی پیشنهاد کردند که یک روش تصمیم گیری چند معیاره در یک محیط فازی است[۲۱]. چنگ یک الگوریتم برای ارزیابی سیستم موشکی توسط فرایند سلسله مراتب تحلیلی مبتنی برارزشهای درجه بندی عملکرد تابع ارایه کرد. این الگوریتم برای ارزیابی سیستم موشکی و انتخاب مشکل مورد استفاده قرار گرفت. کو و همکاران سیستم پشتیبانی تصمیم رابا استفاده از نظریه مجموعه های فازی یکپارچه با فرایند سلسله مراتب تحلیلی برای یافتن فروشگاهی رفاهی جدید را توسعه دادند [۲۳]. آلتینوز انتخاب تامین کننده به طور کلی و به طور خاص در موردبخش نساجی را مورد بررسی قرار میدهد [۲۴]. كهرمان و همكاران از فرایند سلسله مراتب تحلیلی فازی (AHP) برای انتخاب بهترین ارائه دهنده شرکت تامین کننده به منظور رضایت بیشتر برای معیارهای تعیین شده دربخش خوب سفید استفاده کردند [۲۵]. چان و کومار یک رویکرد AHP فازی را با استفاده از اعداد فازی مثلثی برای نشان دادن قضاوت های مقایسه ای تصمیم گیرندگان و میزان مصنوعی فازی روش تجزیه و تحلیل برای تصمیم گیری اولویت نهایی تصمیم های مختلف معیارهای مختلف مورد بحث قرار دادند [۳]. هدف اصلی انتخاب بهترین تامین کننده یک شرکت تولیدی جهانی است. حق و کانن با استفاده از فرآیند سلسله مراتبی تحلیلی (AHP) و فازی AHP یک مدل ساختاری برای ارزیابی انتخاب فروشنده پیشنهاد کرد [۲۶]. این روش تحليل محدوده برای توجه به میزان رضایت عینی برای هدف استفاده شده است یعنی میزان قابل قبول. دراین روش، ” میزان ” با استفاده از یک عدد فازی محاسبه می شود. بر اساس مقادیر فازی برای تحلیل میزان از هر شی، یک مقدار درجه مصنوعی فازی می تواند به صورت زیر بدست بیاید:
فرض کنید X = {x1، x2،. . . ، xn} عناصر جایگزین را به عنوان یک مجموعه ی شیءرایه کند و فرض کنید U = {u1، u2،. . . ، um} عناصر معیارها را به عنوان مجموعه ای از یک هدف ارائه کند. بنابراین میزان M مقادیر تجزیه و تحلیل برای هر شی را می توان با علایم زیر بدست آورد:
مراحل آنالیز میزان چنگ توسط کهرمان و همکاران ارایه شد[۲۷] و دوایرنداگ و همکاران. [۲۸].

۲٫۴٫ چرا ANP؟
گرچه تکنیک AHP، معایب ذاتی را در مراحل اندازه گیری و ارزیابی آنالیز مشکلات حذف می کند، اما وابستگی های احتمالی در میان عوامل را اندازه گیری نمی کند. روش AHP فرض می کند که عوامل ارائه شده درساختار سلسله مراتب بصورت مستقل است؛ با این حال، این موضوع همیشه یک پیش فرض منطقی نیست. وابستگی احتمالی در میان عوامل تنها می تواند به عنوان نتیجه ای ازتجزیه و تحلیل محیط زیست داخلی و خارجی تعیین شود.

۳٫ رویکرد شبکه تحلیلی (ANP)
ANP یک رویکرد تصمیم گیری چند جانبه مبتنی براستدلال، دانش و تجربه کارشناسان در رشته مربوطه است.APN می تواند بعنوان کمک ارزشمند برای تصمیم گیری بکار رودکه هردو ویژگی های محسوس وغیر محسوس را درگیر می کند که با مدل مورد مطالعه مرتبط هستند ANPمتکی بر فرایند تولید منابع مدیریتی است، بنابراین برای یک ارتباط ساختاری میان تصمیم گیرندگان مجوز می دهد. بنابراین، می تواند به عنوان یک ابزار کیفی برای مشکلات تصمیم گیری استراتژیک عمل کند [۲۹]. روش AHP امکان وابستگی میان عوامل احتمالی را نمی سنجد. فرض بر این است که عوامل ارائه شده در ساختار سلسله مراتب مستقل هستند؛ با این حال،این همیشه یک فرض منطقی نیست. وابستگی احتمالی در میان عوامل تنها می تواند به عنوان یک نتیجه از تجزیه و تحلیل محیط زیست داخلی و خارجی تعیین شود. ANP تعمیم یافته AHP است در حالی که AHP چارچوبی را با یک رابطه یک طرفه سلسله مراتبی AHP ارایه می کند. ANP برای ارتباطات پیچیده بین تصمیم گیری سطوح و صفات مجوز می دهد [۵]. به عنوان مثال، نه تنها اهمیت معیارها اهمیت جایگزین ها را بعنوان یک سلسله مراتب تعیین می کند بلکه اهمیت جایگزین ها ممکن است همچنین تاثیر زیادی بر معیار بگذارد. بنابراین، نمایندگی سلسله مراتبی با خط ساختاراز بالا به پایین برای یک سیستم پیچیده مناسب نیست.یک سیستم دارای بازخورد می تواند توسط یک شبکه نشان داده شود.

۴٫ ANP فازی
ناتوانی ANP در سروکار داشتن با احساس درفرایند مقایسه جفتهای عقلانی در ANP فازی بهبود یافته است. بجای یک مقدار ترد، ANP فازی مقداری از مقادیر را اعمال می کند و تصمیم گیرندگان نامطمئن را متحد می-کند. پتانسیل ANP برای سروکار داشتن با قضاوتها ی مقایسه ای نا مطمءن و مبهم را افزایش می دهد. رامیک با استفاده از ANP و ورودی های فازی یک سیستم تصمیم گیری را توسعه داد [۳۰]. در این مقاله عملیات محاسباتی با اعداد فازی تعمیم داده شده است و همچنین برای مقایسه نتایج فازی ارائه شده است. کور و مهنتی یک رویکرد مبتنی بر ANP فازی را برای انتخاب فروشندگان ERP توسعه دادند[۳۱]. در این مقاله ANP مجهزشده با منطق فازی در غلبه بر ناکافی بودن و ابهام در عملکرد کمک میکند .وو و همکاران یک روش مبتنی بر ANP برای ارزیابی عملکرد سازمانی پزشکی را توسعه دادند[۳۲]. این مقاله یک مدل ارزیابی با استفاده از فرایند شبکه تحلیلی فازی (FANP) را ارائه می دهد. مدل پیشنهادی می تواند خط مشی اعتباری بیمارستان تایوان را ارائه دهد و آن را برای اهداف تحصیلی و دولتی کارامدتر و مناسب تر بسازد. رفیعی و ربانی یک تقسیم بندی منظم را در ترکیبات MTS / MTO هیبریدی با استفاده از ANP فازی توسعه دادند [۳۳]. در این مقاله، یک مدل مبتنی بر فرآیند شبکه تحلیلی توسعه یافته برای مقابله با تصمیم نشان داده شده است. به این دلیل که تصمیم گیری با عدم اطمینان و ابهام داده ها به عنوان قضاوت های زبان شناختی کارشناسان و مدیران، پیشنهاد شده است .مدل مجهز به مجموعه نظریه های فازی است رویاندق و ارول رتبه بندی بخش DEA – فازي ANP را درمدل کاربردی در دانشگاه امیرکبیر ایران را توسعه دادند [۳۴]. این تحقیق یک مدل دو مرحله ای است که برای طراحی بخش های کاملا سازماندهی شده است که هر بخش دارای ورودی ها وخروجی های متعدد است.

۵٫ یک مدل پیشنهادی ANP فازی گاوسی (GFANP)
۵٫۱ فرمولبندی مسئله
لازم است که سیستم تصمیم گیری را توسعه دهیم تا به تصمیم گیرندگان دولتی در مصربرای انتخاب بهترین جایگزین برای سناریوهای گوناگون تولید نیروی برق در مصر کمک کند . بالاترین اولویت بهترین است (به تصویر ۱نگاه کنید ). سه سناریو جایگزین دیگر وجود دارد:

Alt#1: the current one,
Alt#2: 20% nuclear, 75% petrol, 5% other, and
Alt#3: 25% nuclear, 65% petrol, 5% solar, 5% other.

۵٫۳٫ مدل ارائه شده
مدل ارائه شده به منظور غلبه بر مسئله اعضای فازی سه گوش به جاگذاری آنها توسط اعداد فازی گاوسی بستگی دارد. واضح است که تعری اعضای فازی گاوسی در طول قیاس ترجیحی منتج به تقاطع واقعی بین هر عدد و تمامی اعداد دیگر می شود. این موجب حذف مسئله دستیابی به برخی از جایگزین ها می شود که دارای همان رتبه بندی است و در نتیجه بصورت متعادلی قلمداد می شود. در نتیجه پس از نشان دادن این ایده یک جدول ترجیحی تغییر یافته ای را ارائه می کنیم همانطور که در جدول ۳ نشان داده شده است که در آن اعداد فازی گاوسی را برای جدول قیاسی یازده نقطه معرفی می کنیم. لازم به ذکر است که مراکز از مقادیر ترجیحی گاوسی بایستی همان مقادیر قیاس ترجیحی باشد. با اینحال عروض می تواند بصورتی آزادانه با توجه به مقادیر موجود عدم قطعیت فرض شود.
توابع گاوسی دارای این مزایا هستند که تماما با استفاده از دو پارامتر یعنی مرکز و عرض تعیین می شوند و مقدار آن هرگز برابر با صفر (در محدوده مقادیر قیاس درصدی) نیست. در نتیجه تقاطع بایستی بین هر عدد فازی و سایر اعداد دیگر وجود داشته باشد. در این مورد معایب عدد سه گوش فازی فائق و چیره می شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا