دانلود رایگان ترجمه مقاله استحکام جت دوغاب سیال (ساینس دایرکت – الزویر ۲۰۰۶)

 

 

این مقاله انگلیسی ISI در نشریه الزویر در ۶ صفحه در سال ۲۰۰۶ منتشر شده و ترجمه آن ۱۳ صفحه بوده و آماده دانلود رایگان می باشد.

 

دانلود رایگان مقاله انگلیسی (pdf) و ترجمه فارسی (pdf + word)
عنوان فارسی مقاله:

استحکام جت گروت و خواص تغییر شکل تک سیال

عنوان انگلیسی مقاله:

Single fluid jet-grout strength and deformation properties

دانلود رایگان مقاله انگلیسی
دانلود رایگان ترجمه با فرمت pdf
دانلود رایگان ترجمه با فرمت ورد

 

مشخصات مقاله انگلیسی و ترجمه فارسی
فرمت مقاله انگلیسی pdf
سال انتشار ۲۰۰۶
تعداد صفحات مقاله انگلیسی ۶ صفحه با فرمت pdf
نوع مقاله ISI
نوع نگارش مقاله کوتاه (Short Communication)
نوع ارائه مقاله ژورنال
رشته های مرتبط با این مقاله مهندسی عمران – مهندسی مکانیک – مهندسی معدن
گرایش های مرتبط با این مقاله مهندسی عمران محیط زیست – مکانیک سیالات – مدیریت ساخت – تونل و فضاهای زیرزمینی
چاپ شده در مجله (ژورنال)/کنفرانس تونل زنی و فناوری فضای زیرزمینی
کلمات کلیدی ستون های جت گروت – استحکام گروت – سفتی دوغاب
کلمات کلیدی انگلیسی Jet-grout columns – Grout strength – Grout stiffness
ارائه شده از دانشگاه گروه مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه آلبرتا
نمایه (index) Scopus – Master Journals – JCR
شناسه شاپا یا ISSN
۰۸۸۶-۷۷۹۸
شناسه دیجیتال – doi https://doi.org/10.1016/j.tust.2005.12.136
لینک سایت مرجع https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0886779806000034
رفرنس  دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله
نشریه الزویر – Elsevier
تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش  ۱۳ صفحه با فونت ۱۴ B Nazanin
فرمت ترجمه مقاله pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
وضعیت ترجمه انجام شده و آماده دانلود رایگان
کیفیت ترجمه

مبتدی (مناسب برای درک مفهوم کلی مطلب) 

کد محصول F2103

 

بخشی از ترجمه

هیدراسیون سیمان پورتلند واکنشی گرمازا است و همینطور نرخ واکنش نسبتا وابسته به دمای واکنش است. با استفاده شدن واکنش دهنده ها (آب و سیمان پورتلند) حرارت به همراه محصولات هیدراته شده آزاد می شود. این محصولات هیدراته شده که ژل نامیده می شود، سهمی از استحکام سیمان پورتلند سفت شده دارند. گرچه مقدار حرارت آزاد شده به درجه هیدراسیون بستگی دارد، اما ترکیب محصولات هیدراته به دمای پخت بستگی دارد. این به این موضوع اشاره دارد که استجکام سیمان پورتلند به مسیر دما-زمان مرحله هیدراسیون بستگی دارد.
هیدراسیون چسب سیمان حداقل دو و گاهی اوقات سه سیکل از تولید حرارت را نشان می دهد (شکل ۲). سیکل اول دقیقا بعد از مخلوط کردن سیمان با آب به دلیل هیدراسیون تری کلسیم آلومینیت (C3A) رخ می دهد. نرخ تولید حرارت در حدود ۵ دقیقه به ماکزیمم می رسد و بعد از آن به دلیل غنی شدن آب از سنگ گچ سریعا کاهش می یابد. بعد از این سیکل یک دوره ۱ تا ۶ ساعته داریم که نرخ تولید حرارت در آن بسیار پایین است. در حین این دوره، رئولوژی چسب تقریبا ثابت می ماند. سیکل دوم به دلیل هیدراسیون تری کلسیم سیلیکات (C3S) اتفاق می افتد. ماکزیمم انتقال حرارت در این سیکل بین ۶ تا ۱۰ ساعت رخ می دهد. کاهش در نرخ انتقال حرارت بعد از این ماکزیمم به دو دلیل است: ۱) کاهش مقدار واکنش دهنده (C3S) و ۲) اثر بازدارنده ژل هیدارت کلسیم سیلیکات (CSH) که واکنش دهنده باقی مانده (ذرات سیمان) را پوشش می دهد. دوره اولیه هنگامی شروع می شود که ژل CSH در قسمت افزاینده سیکل دوم بین ذرات سیمان قفل ایجاد می کند. از آنجایی که این اثرات دمایی می تواند سفت شدن و خواص ملات جت را تحت تاثیر قرار دهد، برنامه آزمایشگاهی توصیف شده در قسمت بعدی به طور مشخص برای شبیه سازی تولید حرارت درجا طراحی شده است.

۳٫ تست آزمایشگاهی خواص ملات جت
به منظور تعیین خصوصیات ملات جت، ۴۱ نمونه برای تعیین نمو استحکام و سفتی بر حسب تابعی از زمان مورد تست قرار گرفتند. تمرکز تست از زمان شروع آن تا ۲۴ ساعت بعد بود. مدول یانگ، استحکام فشاری تک محوره و استحکام کششی برزیلی در ساعت های ۶، ۷، ۸٫۵، ۱۰٫۵، ۱۳٫۷۵، ۱۸٫۵ و ۲۴ و همچنین روزهای ۲،۳ و ۲۸ اندازه گیری شد.

۳٫۱ رویه تست
نسبت آب به سیمان ملات جت تست شده ۱ به ۱ وزنی بود. ملات نیز همانند تزریق جت با ۵۰ درصد برداشت ماسه بود. توده نیز شن و ماسه از ته نشین یخبندان در ادمونتون، منطقه کانادا و سیمان از انجمن استاندارد کانادایی (CSA) نوع ۳۰ است که یک سیمان پورتلند با استحکام فوق سریع است.

نمونه های ملات در لوله هایی آکریلیک با قطر داخلی ۷۶ میلی متر و طول ۳۰۵ میلی متر قالب گیری شدند (شکل ۳). لوله ها در روکش پولی استرن با قطر خارجی ۲۰۰ میلی متر قرار گرفتند. جداکننده های پلاستیکی با ضخامت ۱۹ میلی متر در فاصله ۱۵۲ میلی متری لوله های آکلریک طوری قرار داده شدند که نسبت ۲ به ۱ ارتفاع به قطر نمونه به دست آید. جدا کننده ها طوری استفاده شدند که نمونه هایی با لبه های مربعی صاف تولید شود. این نیاز به پوشش دار کردن و یا برش نمونه ها را از بین می برد. جدا کننده ها دو سوراخ ۱۲ میلی متری داشتند تا جایگیری ملات را ممکن سازد. عیوب در انتهای نمونه ها که از این سوراخها ناشی می شود، به راحتی با یک لیسه فلزی برداشته شدند.
عایق پلی استرن برای اینکه تست های آزمایشگاهی پیشینه ای مشابه با ستون ملات جت نصب شده در کار داشته باشند، تامین شد. این کار به دلیل وابستگی استحکام سیمان سفت شده بر روی پیشینه دما-زمان تجربه شده ضروری است. پخت ملات در اتاقی با دمای کنترل شده با دمای محیط ℃ ۸ انجام شد و دمای ملات با مقاومت های گرمایی در حین هیدراسیون اندازه گیری شد. دمای ℃ ۸ به این دلیل انتخاب شد که مشابه دمای زمین در تونل های عمیق در بسیاری از کشورهای معتدل است.
ضخامت مورد نیاز عایق با استفاده از روش تفاوت محدود برای شبیه سازی جریان حرارت از یک منبع استوانه ای (ستون ملات جت ۶۰۰ میلی متری در میدان کار در مقابل نمونه ملات با قطر ۷۶ میلی متری در آزمایشگاه) به داخل یک عایق (ماسه در میدان کار در مقابل عایق کاری پلی استرن در آزمایشگاه) تعیین شد. کولتر نشان داد که قطر خارجی ۲۰۰ میلی متری عایق برای دارا بودن یک پیشینه دمایی مشابه با ستون ملات جت در میدان کار برای ۲۴ ساعت اول برای ملات آزمایشگاهی لازم است. این مقدار عایق کاری یک پیشینه دمایی آزمایشگاهی با دمایی ۳٫۵ درصد بیشتر از دمای شبیه سازی میدان کار در ۲۴ ساعت در پی دارد. خواص حرارتی در مدل تفاوت محدود در جدول ۲ آورده شده است. کولتر یک آنالیز حساسیت از تکنیک تطابق تفاوت محدود برای خواص حرارتی استفاده شده انجام داد و نتیجه گرفت که خطاهای ایجاد شده کمتر از ۱۰ درصد است.

۳٫۲ نتایج تست ها
نتایج تست ها نشان می دهد که دوغاب بعد از ۶ ساعت از میکس اولیه، یک دوره اولیه را داراست. در این زمان دوغاب استحکام کافی را برای خارج کردن نمونه ۷۶ میلی متری از قالب بدون آسیب قابل توجه داراست اما هنوز آنقدر نرم بودند که با جابه جایی بی دقت، آسیب می بینند. سفت شدن دوغاب بعد از این، با بیشترین نرخ سفت شدن در ۲۴ ساعت اول رخ می دهد. علاوه بر این، در ساعت ۱۱ام تغییری در طبیعت دوغاب رخ داد. در این زمان رفتار ماده از پلاستیک به ترد تغییر کرد و نرخ افزایش مقاومت فشاری محصور نشده و مدول یانگ به ماکزیمم رسید و نرخ افزایش دما ماکزیمم بود.
مقاومت فشاری محصور نشده (UCS) در ابتدا با رابطه ای توانی با گذشت زمان افزایش می یابد، به طوری که نرخ ایجاد استحکام با زمان افزایش می یابد. این مورد در شکل a.4 دیده می شود که در آن قسمت خط صاف تا حدود ۱۰٫۵ ساعت ادامه دارد که در این زمان نرخ ایجاد استحکام بیشترین است. بعد از ۱۰٫۵ ساعت، نرخ ایجاد استحکام با گذشت زمان کاهش می یابد. استحکام ۲۸ روز میانگین MPa 14.2 با انحراف از معیار Mpa0.75 را دارد.
معادله ۱ نماینده استحکام برای زمان های کمتر از ۱۰٫۵ ساعت است و معادله دو نماینده استحکام برای زمان های بیشتر از ۱۰٫۵ ساعت است. واحد زمان (t) ساعت و واحد مقاومت فشاری محصور نشده (UCS) kPa است.
تست های برشی وین نیز برای تعیین استحکام برشی بین ۳٫۵ تا ۵٫۵ ساعت انجام شد. این تست ها استحکام برشی در بازه تقریبا kPa 1 در ۳٫۵ ساعت تا تقریبا kPa 20 در ۵٫۵ ساعت را می دهند. استحکام ایجاد شده از معادله ۳ تخمین زده می شود.
۳ معادله Vane Shear Stress=1.1 ×۱۰^(-۴) t^7.1 که واحد زمان (t) ساعت است و واحد استحکام برشی وین kPa است.
نمو استحکام کششی با زمان (شکل b.4) شکلی مشابه نمو استحکام فشاری محصور نشده در شکل a.4 دارد اما داده ها کمی بیشتر پراکندگی دارند. نسبت میانگین استحکام کششی به استحکام فشاری ۰٫۱۳۳ است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا