دانلود ترجمه مقاله خطرات ایمنی غذا و سلامت عمومی مرتبط با محصولات آبزی پروری (سال 2008)

 

 

این مقاله انگلیسی در سال 2008 منتشر شده که 17 صفحه می باشد، ترجمه فارسی آن نیز 25 صفحه میباشد. کیفیت ترجمه این مقاله عالی بوده و به صورت کامل ترجمه شده است.

 

دانلود رایگان مقاله انگلیسی + خرید ترجمه فارسی
عنوان فارسی مقاله:

خطرات ایمنی غذا و سلامت عمومی مرتبط با محصولات آبزی پروری

عنوان انگلیسی مقاله:

Food safety and public health risks associated with products of aquaculture

 

 

مشخصات مقاله انگلیسی 
سال انتشار 2008
فرمت مقاله انگلیسی pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات مقاله انگلیسی 17 صفحه
نوع ارائه مقاله ژورنال
رشته های مرتبط با این مقاله صنایع غذایی
گرایش های مرتبط با این مقاله زیست فناوری مواد غذایی – کنترل کیفی و بهداشت
نویسندگان Iddya Karunasagar
بیس  نیست
مدل مفهومی ندارد 
پرسشنامه ندارد 
متغیر ندارد 
فرضیه ندارد 
رفرنس دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله
کد محصول 12676

 

مشخصات و وضعیت ترجمه فارسی این مقاله 
فرمت ترجمه مقاله ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش و pdf
وضعیت ترجمه ترجمه شده و آماده دانلود
کیفیت ترجمه عالی (مناسب استفاده دانشگاهی و پژوهشی)
تعداد صفحات ترجمه 25 صفحه با فونت 14 B Nazanin
ترجمه عناوین تصاویر و جداول ترجمه شده است 
ترجمه متون داخل تصاویر ترجمه شده است 
ترجمه متون داخل جداول ترجمه شده است 
ترجمه ضمیمه ندارد 
درج تصاویر در فایل ترجمه درج شده است  
درج جداول در فایل ترجمه درج شده است  
درج فرمولها و محاسبات در فایل ترجمه ندارد 
منابع داخل متن درج نشده است
منابع انتهای متن به صورت انگلیسی درج شده است

 

فهرست مطالب

چکیده
مقدمه
فرآیند تحلیل ریسک
شناسایی مخاطرات
ارزیابی میزان در معرض قرارگیری
تعیین مشخصات مواد مضر و تحلیل واکنش به دوز
تعیین مشخصات ریسک
مدیریت ریسک
ارزیابی ریسک
ارزیابی گزینه ریسک
اجرای تصمیم مدیریت ریسک
نظارت و بازبینی
ملاحظات ثانویه از مدیریت ریسک
انتقال ریسک
ارزیابی ریسک FAO/WHO برای ویبریو کلرای کلراژنی در میگوی آب گرم در تجارت بین‌الملل: مثالی از ارزیابی ریسک
نتیجه‌گیری
منابع

 

بخشی از ترجمه

چکیده
توافقنامه بهداشتی و بهداشت نباتی (SPS) در چارچوب سازمان تجارت جهانی بر نیاز به کاربرد تحلیل ریسک به‌عنوان مبنایی برای پذیرفتن هر معیار از SPS تأکید دارد. با پذیرش رویکرد زنجیره غذایی برای سلامت غذا، مسئولیت تأمین غذای سالم در کل زنجیره غذایی از تولید اولیه تا مصرف نهایی تقسیم می‌شود. بنابراین کاربرد تحلیل ریسک برای بخش آبزی‌پروری، که قریب به نیمی از ماهیان مصرفی در سرتاسر دنیا را تولید می‌کند، بسیار اهمیت پیداکرده است. کمیسیون قوانین غذایی یا کدکس رهنمودهایی برای اجرای تحلیل ریسک ارائه داده‌اند. تحلیل ریسک فرآیندی است که از ارزیابی ریسک، انتقال ریسک و مدیریت ریسک تشکیل می‌شود. ارزیابی ریسک ارزیابی علمی عوارض جانبی شناخته‌شده یا نهفته بهداشتی است که از قرار گرفتن انسان در معرض خطرات ناشی از غذا به وجود می‌آید. این فرآیند از 4 مرحله تشکیل می‌شود: شناسایی خطرات، تعیین خصوصیات خطرات، ارزیابی در معرض گذاری، و تعیین خصوصیات ریسک. نتیجه ارزیابی ریسک ممکن است توضیح کیفی یا کمی (عددی) ریسک و همچنین ابهامات همراه با آن باشد. در شناسایی خطرات، داده‌های همه‌گیری مدنظر قرار می‌گیرد که غذا و عامل زیست‌شناختی/شیمیایی را به بیماری انسان و قطعیت مربوط به این اثرات ربط می‌دهند. در مرحله تشخیص خطرات، شرح کیفی یا کمی از شدت و مدت اثرات سوء سلامت داده می‌شود که ممکن است از بلع آلاینده‌های میکروارگانیسم/سم/شیمیایی ناشی شوند. طی ارزیابی در معرض قرارگیری، برآوردی از تعداد باکتری‌ها یا سطح سموم زیستی یا عامل شیمیایی مصرف‌شده از طریق غذای مربوطه انجام می‌شود. کدکس مرحله شناسایی مشخصات مواد شیمیایی را به‌عنوان فرآیند تعیین برآورد کیفی و یا کمی ازجمله ابهامات همراه با احتمال پیشامد و شدت اثرات سوء شناخته‌شده یا نهفته در جمعیتی معین بر مبنای شناسایی زیان، ارزیابی در معرض قرارگیری و تعیین خصوصیات زیان تعریف می‌کند. به‌عنوان نمونه‌ای از ارزیابی ریسک، ارزیابی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد / سازمان سلامت جهانی از ریسک بیماری ویبریو کلورای کولراژنی در میگوی آب گرم در تجارت بین‌المللی بیان می‌شود. مدیریت ریسک، فرآیند انتخاب جایگزین‌های دیگر سیاست وزن‌کشی در پرتو نتایج ارزیابی ریسک، و در صورت لزوم انتخاب و اجرای گزینه‌های مناسب کنترل ازجمله معیارهای قانونی است. انتقال ریسک فرآیندی تعاملی از تبادل اطلاعات و نظر در زمینه ریسک بین ارزیابان ریسک، مدیران ریسک و سایر طرف‌های ذینفع است. مثال‌هایی از معیارهای مدیریت ریسک که بر اساس ارزیابی ریسک انتخاب‌شده‌اند، ارائه می‌شوند.

فرآیند تحلیل ریسک
شناسایی مخاطرات
این مرحله شامل شناسایی عوامل میکروبی و شیمیایی است که قادرند باعث عوارض سوء روی سلامت شوند که ممکن است در یک غذای خاص یا گروهی از غذاها نمایان شود. محصولات آبزی‌پروری شامل ماهی بالدار آب شیرین و دریایی و همچنین نرم‌تنان صدف دار (حلزون‌ها و خرچنگ‌ها) می‌شوند. در شناسایی مواد مضر، داده‌های همه‌گیرشناسی در نظر گرفته می‌شود که غذا و عامل میکروبی/شیمیایی را به بیماری‌های انسان و قطعیت و عدم قطعیت مرتبط با این قبیل عوارض ربط می‌دهند. داده‌های به‌دست‌آمده از برنامه‌های تجسسی ملی، تحقیقات میکروب‌شناسی و بالینی، و مطالعات ارزیابی فرآیند اهمیت دارند. در مرحله شناسایی مواد مضر، یک ارزیابی کیفی از اطلاعات موجود انجام و ثبت می‌شود. مشخصات عامل موجود زنده/ سم/ شیمیایی ازجمله اثرات آن بر میزبان و چگونگی عمل مدنظر قرار می‌گیرند. در جدول 1 فهرست نام مواد مضر شناخته‌شده یا نهفته ذکر می‌شود که با محصولات آبزی‌پروری مرتبط هستند. بر اساس شواهد همه‌گیرشناسی، تنها چند عامل میکروبی شناخته‌شده‌اند که در بیماری‌های ناشی از غذا دخیل هستند؛ بااین‌حال، تنها تعداد کمی از رویدادها به‌قدر کافی بررسی‌شده‌اند. ازاین‌رو، محدودیت‌های شناسایی مواد مضر با توجه به عوامل میکروبی مخارج و دشواری‌های دخیل در تحقیقات این رویدادها، و دشواری در جداسازی و تعیین مشخصات پاتوژن‌های مشخص همچون ویروس‌ها را در برمی‌گیرند. بااین‌حال، بعید است که برای بیشتر عوامل شیمیایی، داده‌های بالینی و همه‌گیرشناسی موجود باشد. ازآنجاکه بیشتر تحقیقات همه‌گیرشناسی برای کشف عوارض در سطوح نسبتاً کم در جمعیت انسانی قدرت آماری کافی ندارند، تفسیر شواهد منفی همه‌گیر به‌منظور ارزیابی ریسک دشوار است. جایی که داده‌های همه‌گیرشناسی مثبت موجود باشد، باید به تغییرپذیری میزان آسیب‌پذیری انسان، زمینه ژنتیک، آسیب‌پذیری مرتبط با سن و جنسیت، و اثر عواملی همچون وضعیت اجتماعی-اقتصادی و تغذیه‌ای توجه کرد. به دلیل کم بودن داده‌های همه‌گیرشناسی، تعیین مشخصات مواد مضر باید بر داده‌هایی تکیه کند که از مطالعات روی حیوانات و مطالعات آزمایشگاهی به‌دست‌آمده‌اند.

مثال‌هایی از شناسایی مواد مضر در باکس 1 داده‌شده است.

ارزیابی میزان در معرض قرارگیری
در این مرحله، تعداد باکتری‌ها یا میزان سموم زیستی یا عامل شیمیایی مصرف‌شده از طریق غذای مربوطه برآورد می‌شوند. این مرحله شامل ثبت منابع آلاینده، فراوانی، غلظت و برآورد احتمال و غلظتی که مصرف خواهد شد می‌شود. این امر به اطلاعاتی در زمینه پاتوژن (مثل بومی شناسی پاتوژن میکروبی، توزیع، رشد، مهار یا غیرفعال سازی طی دست‌کاری و فرآوری)، غذا (ترکیبات غذایی یعنی pH، فعالیت آبی، محتوای ماده مغذی، وجود عوامل ضد میکروبی، ریز گیاهان رقابت کننده؛ شیوه‌های فرآوری؛ رسیدگی به شیوه‌های خرده‌فروشی و آماده‌سازی توسط مصرف‌کننده) و در زمینه مصرف‌کننده (آمارگیری جمعیت، الگوهای مصرف غذا) نیاز دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا