دانلود ترجمه مقاله یک روش شاخص خطر آلودگی هوای داخلی مبتنی بر AHP برای مجموعه های میراث فرهنگی (ساینس دایرکت – الزویر 2015)

 

 

این مقاله انگلیسی ISI در نشریه الزویر در سال 2015 منتشر شده که 9 صفحه می باشد، ترجمه فارسی آن نیز 21 صفحه میباشد. کیفیت ترجمه این مقاله عالی بوده و به صورت کامل ترجمه شده است.

 

دانلود رایگان مقاله انگلیسی + خرید ترجمه فارسی
عنوان فارسی مقاله:

یک روش شاخص خطر آلودگی هوای داخلی مبتنی بر فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای مجموعه های میراث فرهنگی

عنوان انگلیسی مقاله:

An AHP-based indoor Air Pollution Risk Index Method for cultural heritage collections

 

 

مشخصات مقاله انگلیسی 
نشریه ساینس دایرکت، الزویر – (Sciencedirect – Elsevier)
سال انتشار 2015
فرمت مقاله انگلیسی pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات مقاله انگلیسی 9 صفحه
نوع مقاله ISI
نوع نگارش مقاله پژوهشی (Research Article)
نوع ارائه مقاله ژورنال
رشته های مرتبط با این مقاله محیط زیست
گرایش های مرتبط با این مقاله آلودگی هوا – آلودگی های محیط زیست
چاپ شده در مجله (ژورنال) Journal of Cultural Heritage
کلمات کلیدی شاخص وضعیت ریسک – میراث فرهنگی – مدیریت ریسک – کیفیت هوای فضای مسقف – مدیریت مجموعه – استانبول
کلمات کلیدی انگلیسی Risk Condition Index – Cultural heritage – Risk management – Indoor air quality – Collection management – Istanbul
نمایه (index) scopus – master journals – JCR
نویسندگان Ferhat Karaca
شناسه شاپا یا ISSN 1296-2074
شناسه دیجیتال – doi https://doi.org/10.1016/j.culher.2014.06.012
لینک سایت مرجع https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1296207414000934
ایمپکت فاکتور (IF) مجله 3.918 در سال 2023
شاخص H_index مجله 84 در سال 2024
شاخص SJR مجله 0.722 در سال 2023
شاخص Q یا Quartile (چارک) Q2 در سال 2023
بیس نیست
مدل مفهومی ندارد 
پرسشنامه ندارد 
متغیر ندارد 
فرضیه ندارد 
رفرنس دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله
کد محصول 12681

 

مشخصات و وضعیت ترجمه فارسی این مقاله 
فرمت ترجمه مقاله ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش و pdf
وضعیت ترجمه ترجمه شده و آماده دانلود
کیفیت ترجمه عالی (مناسب استفاده دانشگاهی و پژوهشی)
تعداد صفحات ترجمه 21 صفحه با فونت 14 B Nazanin
ترجمه عناوین تصاویر و جداول ترجمه شده است 
ترجمه متون داخل تصاویر ترجمه شده است 
ترجمه متون داخل جداول ترجمه شده است 
ترجمه ضمیمه ندارد 
درج تصاویر در فایل ترجمه درج شده است  
درج جداول در فایل ترجمه درج شده است  
درج فرمولها و محاسبات در فایل ترجمه ندارد 
منابع داخل متن درج نشده است
منابع انتهای متن به صورت انگلیسی درج شده است

 

فهرست مطالب

چکیده
1. اهداف پژوهش
2. مقدمه
3. روش‌ها و متریال‌ها
4. نتایج و مباحث
5. نتیجه
منابع

 

بخشی از ترجمه

چکیده
شناسایی فاکتورها و سطوح ریسک برای مجموعه های میراث فرهنگی در موزه ها، بایگانیها و کتابخانه ها، بخشی مهم از برنامه های مدیریت ریسک این مجموعه ها است. آلاینده های هوا بخشی از مهمترین عوامل ریسک هستند و تاثیرهای هم کوشانه ی آنها بر بدشکلسازیِ متریال، معروف است؛ بنابراین آنها در برنامه های مدیریت ریسک مجموعه ها، تبدیل به معیار شده اند. سطح آلودگی و منابع بالقوه ی آنها را باید شناسایی و رصد کرد و درون این قبیل برنامه های مدیریت ریسک، ارزیابی کرد. اگرچه روشهای شناسایی و رصد آلودگی، شیوههایی شناخت شده هستند، اما متدولوژی های ارزیابی، هنوز به اندازه کافی توسعه نیافته اند. در این پژوهش، یک روش نوین ارزیابی وضعیت آلودگی هوا بر مبنای فرایند تحلیل سلسله مراتبی (آ اچ پی) که به اصطلاح شاخص وضعیت ریسک کیفیت هوا (آ کیو آر سی آی) نامیده میشود، مطرح میشود. این روش، تاثیر همکوشانه ی بالقوه ی سطوح آلودگی سنجیده شده روی متریال مجموعه را در هر لوکیشن منتخب کمّی سازی میکند (مثلاً چرک گیری و تغییر رنگ، تبلور نمک، فرسایش فلز، زیست فروسایی، انبساط/انقباض یا متورم شدن/کوچک شدن، از دست دادن استحکام، ترکخوردگی و شکنندگی). روش پیشنهادی بر مبنای دیتای کمّی (سطح آلایندگی گازی و ذره ای) و کیفی (نمره های مقایسه ی جفتی برای ریسک های مرتبط) است. کاخ دلماباغچه را بعنوان یک سایت پژوهش انتخاب کردیم و جهت ارائه سطوح ریسک نسبی برای پنج مقوله ی مختلف، در چند لوکیشن مسقفی که در مجموعه ی کاخ دلماباغچه حضور داشتند، روش پیشنهادیِ آ کیو آر سی آی را بکار بردیم.

 

3. روش‌ها و متریال‌ها
3.1 منطقه‌ی پژوهش
کاخ دلماباغچه بین سال‌‌های 1843 تا 1855 بعنوان آخرین بنای اداری امپراتور عثمانی احداث شد. این کاخ یکی از جذاب‌ترین کاخ‌هایی است که طی قرون وسطی در جهان ساخته شده است. این کاخ مساحتی بالغ بر 45 هزار متر مربع دارد و دارای 285 اتاق، 46 هال، شش حمام و 68 توالت است. بیرون این بنا از سنگ ساخته شده است در حالی که دیوارهای داخلی و کف بنا، به‌ترتیب از آجر و چوب ساخته شده‌اند. سایت دلماباغچه در ساحلی اروپاییِ بسفر قرار گرفته است. بخش جنوبی باغ امپراطوری آن، ششصد متر از ساحل بسفر را در بر گرفته است. ضلع شمالی دارای دیواری ده متری است تا بنا را از محیط خارجی حفظ کند. این دیوار در مرکز کلانشهر استانبول قرار گرفته است. یک جاده‌ی اصلی که خصیصه‌ی آن ترافیک سنگین روز است، در کنار این دیوارهای بیرونی قرار دارد. هم ترافیک شهر و هم دریا، خطرهای اصلی محیطیِ بیرونی هستند که این کاخ در معرض‌شان قرار دارد. لوکیشن اصلی کاخ، آنرا به مکانی بسیار جالب تبدیل کرده است برای پژوهشی که هدفش ارزیابی تاثیرهای کیفیت هوای فضای مسقف بر اشیاء میراث فرهنگی است. لوکیشن این سایت را در تصویر 1 ملاحظه می‌کنید.

 

به دلیل محدودیت‌های منابع فنی، پنج تالار مختلف و لوکیشن‌های داخلی را جهت سنجش آکیوآرسی‌آی انتخاب کردیم. لوکیشن‌های منتخب عبارت بودند از تالار مدهال، تالار سوفرا، پلکان کریستال، تالار موایده (تالار تشریفات) و کتابخانه. این تالارها، شاخص‌ترین لوکیشن‌های این کاخ هستند. آنها تعمداً انتخاب شدند تا نشان دهند که شاخص ریسک آلودگی بین لوکیشن‌هایی که سایز و لوکیشن کاملاً متفاوتی دارند و در سطوح مختلفی در معرض آلاینده‌ها قرار دارند، تا چه اندازه می‌تواند متفاوت باشد. تالار مدهال، تالاری بزرگ است که تمام بازدیدکنندگان در هنگام ورود به کاخ، وارد آن می‌شوند. تالار سوفرا، تالار بزرگ دیگری است که سفرای خارجی در آن سرگرم می‌شدند و محل پذیرش بازدیدکنندگان سلطان از کشورهای مختلف بوده است. پلکان کریستالی، بعنوان رابط بین طبقه هم‌کف و طبقه اول است و واجد مشخصه‌های پروتکلی است. تالار موآیده که بین بخش‌های حرم و مابئین قرار دارد، بلندتری و باشکوه‌ترین تالار کاخ دلماباغچه است که 2000 متر مربع مساحت دارد. کتابخانه در طبقه‌ی اول قرار دارد و مجموعه‌ای از کتاب‌های قدیمی کاخ را در خود دارد که عمدتاً به خلیفه عبالمجید تعلق داشته‌اند. این کتابخانه یکی از چشمگیرترین اتاق‌های کاخ است و به دلیل کلکسیون داخل آن، از اهمیت خاصی برخوردار است. تمام این تالارهای منتخب، به‌نحوی آزین‌بندی و چیدمان شده‌اند که بر اهمیت تاریخی امپراطری تاکید می‌کنند و حاوی اشیاء متعدد تاریخی هستند که از طیف گسترده‌ای از متریال ساخته شده‌اند و مشخصات متعددی دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا